Godt nyttår og takk for det gamle!

2015 er nå historie, og jeg kan se tilbake på et særdeles begivenhetsrikt år med noen nedturer, og store oppturer.

Februar.jpg

Fikk æren av å være mr. Februar i Senterungdommens kalender. Foto: Cathrine Dokken.

Fjoråret var året hvor jeg virkelig tok steget ut og turte å satse på foredrag. Etter mitt møte med Lippestad i heisen fikk jeg i april tilbud om å bli med i Orator, et særdeles proft foredragsfirma med egen manager. Har fått mange spennende jobber etter at jeg ble med her- har holdt foredrag fra Warszawa i øst til Bodø i nord. Gleder meg til fortsettelsen i 2016!

IMG_0832.jpg

IMG_5700.jpg

IMG_5828.jpg

I april fikk jeg også deltidsstilling som BPA-konsulent i Aleris. Jobben min går ut på å veilede arbeidsledere og assistenter, og selge inn Aleris som BPA-leverandør. Politisk bevisst som jeg er, var jeg i begynnelsen litt skeptisk til å begynne og selge tjenester for nordens største private helseforetak. Etterhvert som jeg har blitt kjent med menneskene der, har jeg funnet ut at de er like idealistiske og opptatte av å levere gode tjenester, som ideelle eller non-profit organisasjoner. Brukerstyrt personlig assistanse er først og fremst en service-tjeneste, og ikke en omsorgstjeneste. Gleder meg til et nytt år med mer ansvar og flere spennende erfaringer!

IMG_0672.jpg

I juni 2015 var det tid for å tre av som styreleder i Innovangsjon, et verv jeg hadde hatt i to år og som opptok mesteparten av tiden min. Grunnet nominasjon til kommunestyret i Vang, valgte jeg å takke nei til gjenvalg, rett og slett fordi jeg mente det var ryddig med tanke på at kommunen er Innovangsjon er kommunens største kunde. I jobben som arbeidende styreleder har jeg erfart at Vang er et fantastisk samfunn å bo, jobbe og leve i. Det er så mye optimisme her! Om vi klarer å holde på optimismen vår, vil Vang kommune gå en lys fremtid i møte. Før jeg sluttet overlot jeg roret til tre fantastiske menn som alle kommer til å jobbe livet av seg for å øke folketallet og skape flere jobber i Vang. Jeg ønsker Halvor, Hallgrim og Dag-Inge lykke til! Mitt nyttårsønske til befolkningen i Vang er at de tør å si ifra om de er misfornøyde med jobben Innovangsjon gjør, og komme med konstruktive innspill på hvordan vi kan bli bedre. Om man kun prater med hverandre og ikke de som jobber i Innovangsjon, hvordan skal man da kunne forbedre seg?

IMG_0769.jpg

Offentlig badstue (med norges flotteste beliggenhet) er en av mange ting Innovangsjon har bidratt til i Vang.

Politisk har 2015 gitt meg mange spennende muligheter. I november 2014 fikk jeg æren av å stå på fylkestingslisten til Oppland Senterparti. Jeg fikk og tilliten til å stå på kommunevalgslista til Vang Senterparti. Da valgdagen kom september 2015 ble jeg innvalgt begge steder. Denne høsten har jeg allerede rukket å delta på en del møter, og så langt kan jeg bare si at dette er sykt spennende! Jeg elsker politikk mer enn noen gang før. Det å få muligheten til å være med og utforme samfunnet både lokalt og regionalt er et privilegium jeg er evig takknemlig for. Valgkampen var intens og jeg reiste fra skoledebatt til skoledebatt, og sto på stand etter stand, men når valgdagen kom var alt verdt det. Senterpartiet gjorde et brakvalg i Oppland noe som lover bra for valgåret 2017…

IMG_5281.jpg

Valgstand på Tyinkrysset.

IMG_5495.jpg

Skoledebatt på Hadeland vgs.

Topp 4 By.jpg (billboard).jpg

Topp fire på lista til Oppland Sp

IMG_5645

Fylkestinget 2015-2019.

IMG_5659.jpg

På fritiden har 2015 vært preget av sosial omgang med de gode vennene mine i Vang og selvsagt den årlige ferieturen til USA. Nok en gang dro Sondre og jeg for å besøke hans vertsfamilie på deres hytte ved innsjøene i Nord-Minnesota. Med på slepet var bestekompisen til Sondre, Joar, og mine tre assistenter Hilde, Kristoffer og Kathrine. Etter hytteturen dro Sondre og Joar hjem fordi Sondre skulle starte opp i den nye jobben som yrkesmillitær i Telemarksbataljonen. Assistentene og jeg fortsatte turen og fikk sett både Washington DC og New York. Spesielt Washington var en fantastisk opplevelse for en politikernerd som meg. Om det blir ny tur i 2016 er litt usikkert da jeg har tenkt å svi av mesteparten av feriebudsjettet på 30-årslaget mitt.

IMG_5851.jpg

Den tradisjonelle thanksgiving-middagen på Lerhol gård med familie og gode venner.

IMG_5662.jpg

På Zero-konferansen med Vinjerock-sjef Julie.

IMG_5675.jpg

IMG_5656.jpg

Foto: Cathrine Dokken.

IMG_5005.jpg

Båttur i USA.

 

IMG_5189.jpg

IMG_5118.jpg

Washington DC og kongressen.

IMG_0926.jpg

Sommerkveld ved fjorden.

I 2015 gifta jeg òg bort en av mine veldig gode venner, Philip. Utdrikningslag, bryllup, mateksprimentering og friluftsliv er det vennskapet vårt har bestått av i 2015 🙂

IMG_0804.jpg

Vogna mi fikk sveisa på seg ski- klar for vinteren 2016! Takk til Reodor Felgen aka Odd Egge.

IMG_0964.jpg

Philip er klar for utdrikningslag 🙂

IMG_1284.jpg

Jeg fikk æren av å være toastmaster samt lage bryllupskaken 🙂

IMG_1279.jpg

Og jammen ble han ikke gift med sin kjære Jeanette!

IMG_5377.jpg

Vi forberedte oss på 30-årslaget mitt i 2016! Helstekt svinebog i kokegrop 🙂

IMG_5635.jpg

…vi parterte en hjort på stuebordet.

IMG_5838.jpg

…og lagde thanksgiving-middag til 35 stk!

Familien min er den viktigste konstanten i livet mitt, og det er de jeg er avhengig av for å lykkes i livet slik som jeg har gjort. Støtten og oppbakkingen fra dem er uvurderlig. Det var derfor ekstremt tungt å motta nyheten, mens jeg var i USA, om at den siste gjenlevende av mine besteforeldre- min kjære Besta Hege, hadde sovnet stille inn i sin egen seng. Året før hadde jeg mistet tre besteforeldre. Alle mennesker som har hjulpet meg fram dit jeg er i dag, og som jeg alltid har hatt i ryggen. Klarer fortsatt ikke helt å venne meg til et liv uten å dra på besøk til, eller få besøk av besteforeldre, som varter deg opp med kjærlighet og varme karbonader. Livets gang er nå en gang slik at generasjon skal følge generasjon. Og når brorenmin og hans Kristin i november fødte en liten Jon var dette en god trøst og en enorm glede for hele familien. På noen områder har jeg lenge følt at jeg har nådd livsmålene mine «litt for fort» i betydningen at jeg har lykkes i arbeidslivet, reist de stedene jeg vil og hatt det svært bra sosialt. Disse målene har holdt meg oppe og frisk. I 2015 har jeg derfor jobbet litt med å finne nye mål for livet mitt. I november løste det «problemet» seg- nå er målet mitt å holde meg så oppegående og frisk at jeg kan være en aktiv og deltagende onkel for nevøen min. Jeg gleder meg stort til å se han vokse opp!

IMG_5915.jpg

Lerholklanen at christmas.

IMG_5841.jpg

Godgutten vår!

Årets jul var helt perfekt med en liten smånisse på grandonkel Nils sitt fang. Jeg har møtt venner som jeg ikke har sett på et år, jeg har spilt masse spill- og kort, med andre ord; kost meg glugg ihjæl! Så får det heller være at jeg nå i skrivende stund har trillet senga ut i stua grunnet et forstuet kne forårsaket av dårlige sjåførferdigheter og en glatt rampe 🙂

IMG_5937.jpg

Mine ønsker for 2016 er at det blir et minst like begivenhetsrikt år og at helsen min forblir like god som i 2015. Med det vil jeg ønske alle mine venner, familie og bekjente et riktig godt 2016!

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Godt nyttår og takk for det gamle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s